Het palingfestival is eigenlijk een uit de hand gelopen etentje ter ondersteuning van de kosten van het jeugdkoor. Het resultaat van dit alles is dat er jaarlijks een aardige som geld wordt weggeschonken aan geselecteerde goede doelen. Dit alles vraagt de inzet van vele vrijwilligers en een grote organisatie. Graag geven we u een kijkje achter de schermen en tonen we transparant hoe we zijn gestructureerd.

Onder de Raad van Bestuur zijn er 2 groepen van medewerkers die de motor vormen van de activiteiten. Enerzijds is er het koorbestuur, die de werking van het koor bepaalt en uitvoert, anderzijds is er een palingbestuur dat zich bezighoudt met de organisatie van het palingfestival. Meerdere koorbestuurders zitten trouwens in het palingbestuur, echter niet alle palingbestuurders beschikken over voldoende vocaal talent om in het koor te zitten.

Het palingbestuur, dat maandelijks vergadert, bestaat uit een verzameling van werkgroepen die het palingfestival voorbereidt. Van affiches tot uitnodigingen, van de aankoop van de paling tot het zoeken van medewerkers, van het verzorgen van technische ondersteuning tot de selectie van de goede doelen. Heel wat werk waar we met een 20-tal mensen reeds vanaf januari aan beginnen.

Indien u interesse heeft om mee in het bestuur te stappen en bij te dragen tot het geheel, aarzel dan niet om ons te contacteren. Alle hulp is meer dan welkom. En ook als u vragen heeft over de organisatie of het functioneren, neem dan gerust contact met ons op.

Advertenties