logo digitaal

60 kinderen, jongeren en zingende ouders die op vrijdagavond samenkomen om nieuwe liedjes te leren voor een huwelijksviering, een concert, een musical of gewoon voor de ‘fun’. Dat zijn De Vagebonden’. En dit al sinds 1975!

‘Zingen doen we hier, met ontzettend veel plezier.’

Onder dit motto gaan we aan het werk en dat leverde al meerdere leuke en mooie resultaten op. Zo maakten we al vele trouwkoppels gelukkig met ons engelengezang en zingen we jaarlijks de kerstviering voor onze parochie. We stonden ooit al eens in het Sportpaleis, speelden in 2000 de musical ‘Rats’ en in 2002 de musical ‘Het meisje met de zwavelstokjes. In 2003 zongen we de pannen van het dak tijdens ons dubbelconcert met Voice Male. En na een jaartje hard zwoegen en zweten, brachten we in 2004 de musical ‘Sneeuwwitje’.

De ervaring met ‘Voice Male’ was ons zodanig bijgebleven dat we in 2005 weer zin kregen in een dubbelconcert. Hiervoor nodigden we Jan Schepens en Jean-Pierre Bodson (Voice Male) uit. Ook dit werd een knaller van formaat.

Na het kerstconcert met Sabine Tiels in 2006, begonnen we aan een nieuwe musical: ‘De schone slaapster’. Deze voerden we uit in 2008. In 2010 nodigden we musicalactrice Deborah De Ridder uit om samen de bekendste musicalnummer te zingen. Na nog wat nagenieten begon het alweer te kriebelen voor iets nieuws en in 2013 was onze musical Mistery Act een feit. Na een periode van kennismaking en inwerking van onze nieuwe dirigente brachten we in 2018 de musical ‘Assepoester’. En we blijven niet stil zitten. Want De Vagebonden zitten altijd vol plannen. In het najaar van 2019 staat er een concert gepland met een bekende gast. Wie deze bekende gast is, houden we nog even geheim. Hou zeker onze website en facebookpagina in het oog!

Zo’n grootse projecten regel je natuurlijk niet in je eentje. Hiervoor hebben wij het ‘koorbestuur’ opgericht, bestaande uit onze dirigente Ann Janssens en enkele ervaren koorleden: Katrien Van Wijnsberghe, Sarah Baekelmans, Laura Swennen, Lotte Verhaegen, Laura Kerckhofs, Nele Demeulenaere.

De vele ideeën die zij hebben, moeten natuurlijk ook nog door handige mensen worden uitgevoerd en daarvoor zetten enkele papa’s en mama’s zich met veel plezier in. Zo beschikken we sinds enkele jaren over onze naaimama’s en de mannen van het ‘D-Coor’.

Tijdens de repetities worden de Vagebonden soms ingedeeld in 3 groepen:

A-koor: Vagebonden van de 3de kleuterklas t.e.m het 6de leerjaar

B-koor: Vagebonden vanaf het 1e middelbaar t.e.m 25 jaar

C-koor: zingende ouders & +25 Vagebonden

Bekijk hier:  40 jaar de Vagebonden op ATV
Advertenties